Pianoles voor beginners en gevorderden!

Sinds mijn studietijd aan het conservatorium tot heden geef ik pianolessen aan leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus. In 2006 tot 2009 ben ik naar China gegaan, in de stad Wuhan heb ik les gegeven aan een muziekschool en privé, zoals bijlessen aan hoofdvak pianoleerlingen van het conservatorium in Wuhan.  teaching at home
Naast lesgeven geef ik ook optredens als pianist, waardoor ik pianospelen toch anders benader dan iemand die alleen maar les geeft en niet optreedt. Hier kunnen mijn leerlingen profijt van hebben. Ik heb concerten gespeeld in Europa, China en Japan. Hiernaast ben ik werkzaam als koordirigent waarmee ik pedagogisch ook de nodige ervaring heb opgedaan.

Interesse in pianospelen? Neem dan gerust CONTACT met mij op! We zullen dan al eerst een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek. Zo kunnen we eerst kennismaken en bespreken wat we van elkaar kunnen verwachten. Het is geheel vrijblijvend om na de intake te beslissen wel of geen les te nemen.

Pianoles in Kessel

De pianolessen worden in Kessel gegeven in mijn muziekstudio bij mij thuis. Leerlingen hebben zo de mogelijkheid om op een vleugel te mogen spelen en zullen zo de nodige ervaring opdoen door tijdens de wekelijks pianolessen op een concertvleugel te spelen.
pianoles kessel pianoles beesel pianoles panningen pianoles neer
N.B. Lessen kunnen worden gegeven in het nederlands, duits en engels.
Lessons can be in Dutch, German or English.

Interesse in pianoles of heeft u nog vragen? Neem dan gerust hier CONTACT op.

pianoles kessel pianoles reuver pianoles panningen pianoles neer                 Veelgestelde vragen:

De lessen worden gegeven in mijn pianostudio in Kessel. De studio is onder meer voorzien van een moderne Seiler concertvleugel (model 208 Professional) en een Yamaha vleugel. Ook beschikt de studio over de nodige opname apparatuur, zodat er de mogelijkheid is om hoge kwaliteit geluidsopnames te maken.
Het lestarief voor leerlingen jonger dan 21 jaar bedraagt € 22,50 per 30 minuten (€ 33,75 /45 min. en € 45,- /60 min.) en vanaf 21 jaar en ouder € 27,50 per 30 minuten (€ 41,25 /45 min. € 55,- /60 min.) inclusief btw. De lessen dienen vooraf te worden voldaan in de vorm van een leskaart van 5 of 10 lessen. Een leskaart van 5 lessen van 30 minuten kost € 112,50 (voor volwassenen € 137,50).

Bij afzeggen van de les is wel lesgeld verschuldigd. Wanneer wegens ziekte, dan mag je deze les binnen 3 maanden inhalen, bijvoorbeeld in een week van een schoolvakantie of twee lessen in dezelfde week. Voor lessen afgezegd minimaal 2 weken van te voren is geen lesgeld verschuldigd. Wil je de les verschuiven, geef dit dan tijdig door (minimaal 24 uur). Is er geen directe mogelijkheid, dan mag je maximaal 1 les meenemen om in te halen binnen een maand. De opzegtermijn voor te stoppen met pianoles is 4 lessen.

Bij afzeggen van de les is wel lesgeld verschuldigd. Wanneer wegens ziekte, dan mag je deze les binnen 3 maanden inhalen, bijvoorbeeld in een week van een schoolvakantie of twee lessen in dezelfde week. Voor lessen afgezegd minimaal 2 weken van te voren is geen lesgeld verschuldigd. Wil je de les verschuiven, geef dit dan tijdig door (minimaal 24 uur). Is er geen directe mogelijkheid, dan mag je maximaal 1 les meenemen om in te halen binnen een maand. De opzegtermijn voor te stoppen met pianoles is 4 lessen.

Je leert stap voor stap de technische aspecten die horen bij pianospelen (bijvoorbeeld het gebruik van de vingers, hand en arm, ook de zithouding achter de piano is niet onbelangrijk). Beginners zullen ook leren notenlezen. Uitgebreid komt ook aan bod hoe je het beste kunt studeren; wat zijn effectieve manieren om iets vlug te leren? Uiteraard is het muziek maken het belangrijkste doel en daarom zal ook veel aandacht worden besteed aan de muzikale vorming. Het op juiste toon zingen van melodieën die voorkomen in de pianostukjes. Ook het spelen op gehoor van eenvoudige melodieën wordt geoefend, essentieel voor een goed muzikaal geheugen. Wat is interpretatie en hoe komen we tot een juiste interpretatie van het te spelen werk? Wat is fraseren en hoe komen we tot een mooie frasering? De verschillende speeltechnieken (legato- en staccato-spel etc.). Het toepassen van dynamiek (sterker en zachter spelen) en het creëreren van verschillende kleurschakeringen op de piano. En nog veel meer!!
Sinds 2019 ben ik lid van EPTA (European Piano Teachers Association) en sta aldus geregistreerd als officieel graadexamen docent. Dus mogen mijn leerlingen zich via mij opgeven voor de landelijke graadexamens die worden afgenomen door EPTA. Uiteraard is dit uit eigen vrije keus wel of niet hieraan mee te doen. Het examen bestaat uit een speelexamen in de vorm van een concertje en een theorie-examen. De examens beginnen al op een eenvoudig niveau (A1) en je kunt doorgroeien via A2 naar B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2 en uiteindelijk naar graad F. De data van de examens liggen meestal in maart en april. De dichtstbij gelegen examenlocatie vanuit Kessel ligt in Eindhoven. Voor meer informatie kijk op www.eptanederland.nl. Als er verder nog vragen zijn vraag mij gerust.

Uiteraard heb ik mijn eigen stijl van lesgeven, maar toch speel ik in op de behoeften van elke individuele leerling. Aandacht wordt besteed aan punten die op dat moment het belangrijkste zijn voor de ontwikkeling van de leerling.
Dit is een lastige vraag, omdat dit afhangt van hoever je reeds bent gevorderd en wat je wilt bereiken. Voor een beginner is minimaal 30 minuten per dag oefenen aan te raden om vooruit te komen met het lesmateriaal. Als je meer oefent krijg je meer gedaan. Uiteraard is een juiste en geconcentreerde manier van oefenen zeer belangrijk, hier wordt regelmatig in de les aandacht aan geschonken. Ook is het aan te raden op vaste tijden te oefenen, oefenen wordt steeds leuker, maar alleen als je regelmaat erin houdt. Het klink misschien tegenstrijdig, maar des te verder iemand is gevorderd hoe meer tijd het instuderen van nieuwe muziekstukken kost, want de stukken worden langer en lastiger, maar ook leuker. En makkelijke liedjes speel je dan zonder veel moeite van blad.
Voor iemand die toelatingsexamen voor piano aan het conservatorium wilt doen  is 4 à 5 uur oefenen normaal. Professionele pianisten studeren minimaal 5 à 6 uur per dag!

Piano leren spelen is een proces van jaren en niet weken of maanden. Maar als je muziek maken leuk vindt en je weet voor jezelf een voor jou goed oefenschema aan te houden, dan zal de piano jou veel plezier geven en nooit gaan vervelen!

Ja dat kan, je bent bij mij hiervoor in juiste handen. In China heb ik veel ervaring opgedaan met lesgegeven aan conservatorium pianostudenten. Wanneer je bij mij komt met de wens toelatingsexamen te doen aan een of meerdere conservatoria, dan zullen wij in eerste instantie samen een realistisch studieplan maken om het gewenste doel te kunnen verwezenlijken. Het is belangrijk om een zo veelzijdige en gedegen voorbereiding te genieten, maar ook zeer zeker zo belangrijk om de focus op de juiste plaats te hebben.

Indien gewenst kan ik ook lessen bieden in muziektheorie (harmonieleer, vormleer, muziekgeschiedenis etc.) en solfège.

spianoles kessel pianoles kessel pianoles panningen pianoles neer pianoles pianoles roggel pianoles helden pianoles baarlo pianoles blerick pianoles venlo pianoles roermond pianoles haelen pianoles in de buurt pianoles heythuysen pianoles

kelpen-oler pianoles grathem pianoles swalmen pianoles belfeld pianoles tegelen pianoles beringe pianoles meijel pianoles sevenum pianoles baexem pianoles nederweert pianoles weert pianoles ospel pianoles horst pianoles horn pianoles thorn pianoles brüggen pianoles kaldenkirchen pianoles heel pianoles beegden pianoles peel en maas pianolessen peel en maas